Zangdocenten

Zangdocent

 

zangdocent

Zangdocenten/pedagogen hebben een zangopleiding op bachelor of masterniveau gevolgd aan een Nederlands of buitenlands conservatorium. Een gediplomeerde zangdocent kunt u vinden op de website van de beroepsvereniging: de Nederlandse Vereniging van Zangpedagogen NVZ.

De aangesloten zangdocenten bij de NVZ houden hun kennis over de ontwikkeling van de zangstem up-to date door het volgen van na- en bijscholing. De NVZ organiseert jaarlijks in het najaar een symposium rond een (vocaal) thema, intervisiegroepen en in het voorjaar een workshop. In 2018 is de NVZ medeorganisator van Eurovox in Den Haag.

Zangpedagogen krijgen in hun praktijk soms te maken met leerlingen die stemproblemen hebben: heesheid, een dik gevoel in de keel, spanning in de keel en hals. Door nauw samen te werken met foniaters en in stem gespecialiseerde logopedisten kunnen ze hun leerlingen goed begeleiden in het herstel van de stem, waardoor er weer fijn gezongen kan worden.

Zie de website van de NVZ voor een gediplomeerde zangdocent in uw buurt.  Klik daar op de knop 

Leden van de NVZ die zich hebben gespecialiseerd in stemproblemen en die samenwerking met logopedisten en foniaters actief zoeken, kunnen zich binnenkort aanmelden voor de Landelijke Stemspecialisten.