Stemplatform Damsté-Terpstra

De naamgeving is een eerbetoon aan het echtpaar Damsté-Terpstra. Helbert Damsté was KNO-arts/foniater en Tiete Damsté-Terpstra was logopedist en stemdocent, beiden pioniers op het gebied van stemzorg. Zij hebben zich ingezet voor praktische en preventieve logopedie. Hun werkwijze was gericht op verbetering van de praktische stemzorg, verbinding met het werkveld en vergroten van (wetenschappelijke) kennis.
Hun Damsté-Terpstra Fonds heeft als doel om nieuwe inzichten te stimuleren, werkwijzen te helpen verbeteren en projecten te ondersteunen met betrekking tot de logopedische praktijk en de preventieve zorg. Stemplatform Damsté-Terpstra wordt vormgegeven met subsidie van het Damsté-Terpstra Fonds. Het is een eer hun naam te mogen verbinden aan het platform.

Initiatiefnemers

Het stemplatform is een initiatief van stemprofessionals van 3 disciplines die zich bezig houden met de menselijke stem: KNO, logopedie en zangpedagogiek. Peter van Rijn en Ruth Hoffmans, KNO-artsen in OLVG Amsterdam, zangpedagoog Willemijn van Gent namens NVZ (Nederlandse Vereniging van Zangpedagogen), logopedisten Astrid de Vries-van de Lustgraaf en Marjan Oosterbaan, en logopedist&koordirigent Michel de Kort.

Marjan Oosterbaan

Jan Willem Arendse

Astrid de Vries – van de Lustgraaf

Esther Miske

Peter van Rijn

Mariëlle Dortmans – de Groot

Willemijn van Gent

Roos Plaatsman