Vocalisten zijn topsporters!


Dat is onze visie binnen Vocal Massage. Daarom geven wij onze Vocal Massage zoals
deze ontwikkeld is door Henriëtte Hertoghs.

 

Deze Vocal Massage is niet hetzelfde als de manuele larynxfacilitatie. Waar MLF uitgaat van de poortfunctie is de Vocal Massage een sportmassage. Er wordt onder andere gebruik gemaakt van manuele druk op triggerpoints met als doel de verkramping in de spier op te heffen en de spierfunctie te herstellen. De stevige massage richt zich niet alleen op de spieren maar ook op het bindweefsel.

 

Het bindweefsel neemt een belangrijke rol in in onze behandelingen. Ter ondersteuning van onze massage zetten we ook kinesiotaping en moving cupping in. Dit zijn geen op zichzelf staande behandelingen maar maken deel uit van het geheel. Het zijn praktische en zinvolle aanvullingen die binnen de logopedische interventie gelukkig steeds vaker worden ingezet.

 

De visie van Vocal Massage en hoe kinesiotaping en moving cupping binnen de logopedie kan worden ingezet delen we graag in deze workshop met een praktisch tintje!

 

Ricky Odekerken is logopedist in haar logopediepraktijk Revoiced in Amsterdam, Vocal Masseur, stempedagoog en voice-over.

 

Henriëtte Hertoghs is de grondlegger van Vocal Massage, van oorsprong logopedist en stemtherapeut