Manuele facilitatie van de larynx.

 

Deze mini-workshop wordt gegeven door Caroline Van Looy. Zij is logopediste-stemtherapeute en werkt sinds 2000 manueel met stempatiënten. Hiervoor volgde ze vele opleidingen zowel in binnen- als buitenland. Haar praktijk is gevestigd in Retie, België waar ze enkel volwassen stempatiënten behandelt. Met collega Stephen King uit Londen geeft ze internationale workshops manuele therapie. Hun focus ligt hierbij op stemstoornissen (en op orale myofunctionele stoornissen). Relational Acupuncture for Voice professionals is hun meest recente project.

 

In al haar workshops en ook in haar praktijk staat “Manueel werken met de patiënt als co-therapeut” centraal. Dit past perfect in het thema van dit symposium “Samen sterk voor stem”. Deze workshop is zeer hands-on en gaat dieper in op “hoe te werken in relatie tot je patiënt” met Evidence Based Practice, Client-centered Approach en Client-based Approach als leidraad. Caroline vond hiervoor haar inspiratie bij Walt Fritz (New York) en Stephen King (Londen). Zij hebben haar manier van behandelen enorm positief beïnvloed.

 

Jullie mogen je verwachten aan een korte theoretische kadering om daarna uitgebreid een voorbeeld van manueel tongwerk per 2 in te oefenen. Hierdoor zullen principes als “therapie als co-creation”, “getting to YES” en “bringing symptoms to awareness” duidelijk worden.

 

Na deze workshop zullen jullie dadelijk het aangeleerde in je praktijk kunnen toepassen. Jullie zullen voldoende inspiratie hebben om deze manier van werken uit te breiden naar andere zones die zinvol zijn binnen stemstoornissen.

 

Caroline zorgt steeds voor een veilige, gemoedelijke en ietwat humoristische omkadering van haar workshops en ziet zichzelf niet als de perfecte lesgever. Ze gaf haar eerste workshops thuis in haar woonkamer en wil graag deze sfeer behouden. Liefde voor stem, kennis delen en dicht bij jezelf blijven in je logopedisch handelen vindt ze het belangrijkst!